fbpx
Запитване
Industrial lighting

Управление на LED осветление за промишлени предприятия

Време за четене: 
1 минута

Проектирането или модернизирането на промишлена сграда означава, че трябва да се вземат предвид много неща. Трябва да вземете предвид функционалността на пространството и да я включите в плана си. Това включва всичко - от материалите, които избирате, до вида на осветителните тела. Когато искате да оптимизирате индустриалното пространство, LED осветлението е най-добрият ви вариант.
Наред с предимствата, които получавате с LED осветлението, можете да се възползвате и от управлението, което предлага повече функционалност, автоматизация и икономия на енергия. Това е причината индустрията за LED осветление да продължава да се разраства. През 2021 г. глобалният пазар на LED осветление се оценява на повече от 55 млрд. долара.

Искате дизайнът на вашата индустриална сграда да отговаря на съвременните очаквания за осветление. Не всеки обаче знае откъде да започне.

Ако сте новаци в областта на управлението на LED осветлението, продължете да четете, за да научите повече.

Защо трябва да използвате управление на LED осветлението във вашия промишлен обект?

Основната полза, която получавате от управлението на LED осветлението, е намаленото потребление на енергия. Въпреки че трябва да платите за управлението, парите, които спестявате от разходите за енергия, лесно покриват разходите.

Мрежовото управление на осветлението предлага и гъвкавост. Независимо дали става въпрос за нова или съществуваща сграда, не винаги можете да предвидите как ще се използва дадено пространство. Наличието на тази гъвкавост ви позволява да посрещнете предизвикателствата на видимостта, без да харчите допълнителни средства при промяна на проектните планове.

Управление на LED осветление

Видове управления на LED осветление за промишлени сгради

Изискванията за осветление се променят през целия ден. Ваша отговорност е също така да гарантирате, че разположението на осветлението в сградата оптимизира функционалността.

Промишлените комплекси, които се затварят вечер, могат да използват правилно разположени външни LED светлини за предотвратяване на престъпления чрез осветяване на паркингите и външната част на сградата.

Външното LED осветление е от полза и за комплекси, които работят денонощно. През нощта, когато често се извършва товарене и разтоварване на стоки, светлините осигуряват на служителите адекватна видимост.

Друг пример са медицинските заведения. Персоналът в тези комплекси се нуждае от достатъчно светлина, за да работи с пациентите си.

Независимо от часовете на работа обаче в повечето промишлени комплекси има помещения, които не винаги се използват. Околната светлина също се променя през деня. При подобни сценарии автоматизираното управление на LED осветлението е полезно за пестене на енергия и пари.

Ето някои от различните видове управления на LED осветлението, които трябва да се разгледат за промишлени комплекси.

Управление, което се синхронизира с местното време

Усъвършенстваните системи за управление на LED осветлението често се предлагат с интернет връзка. Тя ви позволява да автоматизирате управлението спрямо датата и часа в района.

Използването на този тип управление на външното осветление ви позволява да програмирате управлението да се регулира според изгрева и залеза на слънцето. Това гарантира, че осветлението не е включено през деня, което намалява потреблението на енергия. То също така подобрява безопасността и сигурността около индустриалния комплекс през нощта.

Сензори за присъствие

Сензорите за движение или за присъствие често се намират в помещения, които не винаги се използват. Помислете за конферентни зали, зали за срещи и стаи за почивка. Сензорите работят добре и в бани и складови помещения.

Контролите автоматично включват осветлението при засичане на движение. Когато зоната не е заета, сензорите изключват осветлението.

Контроли за улавяне на дневната светлина

Индустриалните сгради искат да се възползват максимално от естествената светлина, която навлиза от прозорците. Независимо дали помещението има много големи прозорци, няколко малки или отворени врати през деня, не искате да губите естествената светлина.

Управлението на улавянето на дневната светлина функционира подобно на димерите. Когато контролите усетят ярка слънчева светлина в района, те автоматично намаляват изкуствената светлина.

Въпреки че този тип управление на LED осветлението няма да работи във всички помещения, това е нещо, което трябва да обмислите да използвате в плана за проектиране на вашата индустриална сграда.

Контроли за отчитане на потреблението

Управлението на LED осветлението с мрежова свързаност често може да работи с Контроли за отчитане на потреблението. Той автоматично регулира нивата на осветление въз основа на няколко фактора.

Можете да настроите контролите да затъмняват осветлението в часовете на пиково потребление. Това не само спомага за намаляване на разходите за електроенергия, но и облекчава натоварването на електропреносната мрежа. Можете да спестите пари от разходите за енергия, като същевременно гарантирате, че енергийните нужди на съседите ви са задоволени.

Мрежовите системи за управление на осветлението работят заедно

Добра идея е да свържете LED осветлението си, особено в индустриални сгради и комплекси. Това ще улесни управлението на осветлението в големи пространства.

Можете да използвате софтуер за дистанционно управление на осветлението. Това ви дава и гъвкавост, за да сте в крак с промените във функционалността на зоната. Например, когато рядко използван офис стане зает на пълен работен ден.

Мрежовите системи за контрол на LED осветлението предоставят и данни в реално време. Можете да проследявате потреблението на енергия, да виждате кои осветителни тела се използват и да наблюдавате ефективността на осветителните тела. Ако някоя от лампите угасне, веднага ще разберете. Това е лесен начин да сте в течение с работата на вашата осветителна система.

Спазване на стандартите за съответствие на сградите с LED управление на осветлението

Управлението на LED осветлението за промишлени комплекси помага на сградите да отговарят на енергийните норми. В повечето държави съществуват стандарти за енергийна ефективност, които регулират колко енергия може да консумира вашата сграда.

Преди да пристъпите към изпълнение на плана за проектиране на сградата, е препоръчително да се запознаете с местните енергийни норми. По-лесно е да се спазят тези разпоредби, като се използва LED осветление в целия комплекс.

Позволете ни да ви помогнем при проектирането на вашето LED осветление

Независимо дали сте в етап на планиране или сте готови да започнете монтажа, позволете на нашите професионалисти да ви помогнат от началото до края на проекта. Ние ще гарантираме, че вашата индустриална сграда отговаря на местните норми и управлението на осветлението е инсталирано в зоните, които ще ви донесат най-голяма полза. Свържете се с нас днес, за да научите повече. Изпратете запитване през контактната ни форма.

Блог

Последно качени статии

crossmenu